Promena plana za Alfa Romeo zbog Kine

Izvor: Nacionalna klasa, 21.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena plana za Alfa Romeo zbog Kine

Plan o globalnom širenju marke Alfa Romeo trenutno se preispituje zbog usporenja rasta kineskog tržišta, izjavo je Serđo Markione (Sergio Marchione), direktor Alfe i matične kompanije Fiat Chrysler Automobiles.

Markione je rekao da je kontinuirano smanjenje uvoza luksuznih automobila u Kinu primoralo kompaniju da promeni strategiju za posustalu italijansku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << marku.

FCA i dalje stoji iza plana da Alfa Romeo 2018. godine proda 400.000 automobila, rekao je Markione. Veliki deo te brojke bio je predviđen za prodaju u Kini, pa će sada morati da ga apsorbuju ostali regioni, uključujući Severnu Ameriku i Evropu.

FCA je u maju 2014. godine predstavio plan o ulaganju 5 milijardi EUR u Alfa Romeo, uz prezentaciju 8 novih modela. Svi planirani novi modeli biće razvijeni, a novac koji je namenjen za njihov razvoj neće biti umanjen, samo će nova vozila doći drugačijim redosledom da bi se zadovoljio ukus kupaca u Evropi i Severnoj Americi. Planirana investicija biće kompletirana 2019. ili 2020. godine, rekao je direktor FCA.

Markione je rekao da Alfa ima svoje mesto u Kini, ali da planirani obim prodaje nije ostvariv pod sadašnjim tržišnim uslovima. Novi redosled budućih Alfinih premijera verovatno će biti predstavljen u januaru.

Alfa je prošle godine prodala manje od 70.000 automobila, uglavnom u Evropi. Prvi novi model biće limuzina srednje veličine Giulia, čija prodaja kreće pre kraja sledeće godine. Prva serija u najvišim specifikacijama Quadrifoglio prodavaće se u Italiji po ceni od 95.000 EUR.
Pogledaj vesti o: Alfa Romeo

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.