Najbolji novitet Salona u Frankfurtu je...?

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji novitet Salona u Frankfurtu je...?

Salon automobila u Frankfurtu zvanično otvara vrata publici 17. septembra, međutim, već od ponedeljka su novinari bili u prilici da upoznaju sve novitete prestižnog događaja, a zvanične slike su već puštene u javnost. Mi vas pitamo koji novitet ovogodišnje izložbe je ostavio najpozitivniji utisak na vas?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Alfa Romeo Giulia

Italijanski brend je napokon predstavio naslednika modela "159" koji će pokušati da konkuriše BMW "seriji 3" i Jaguaru "XE" kada se 2016. pojavi na tržištu sa cenom od oko 72.000 evra.

Snaga "đulije" dolazi iz 3.0-liarskog V6 turbo motora koji omogućava ubrzanje do stotke za samo 3.9 sekunde uz maksimalnu brzinu od 305km/h.

"Đulija" je ujedno prvi od osam novih modela koji imaju nezahvalan zadatak revitalizacije Alfa Romeo brenda, a na tržištu će se pojavljivati do 2018. godine.

Audi A4

Audi se ponovo odlučio da igra sigurno sa dizajnom svog novog "A4", a ova odluka je, kako kažu iz kompanije, došla nakon ispitivanja želja kupaca iz SAD, Kine i Nemačke.

Cena osnovnog modela će biti oko 36.000 evra sa 1.4-litarskim TFSI motorom. Iako je eksterijer skoro samo osvežen, Audi navodi da su tu nova rešetka, osveženi farovi i LED dnevna svetla, hauba i veći lukovi točkova.

Unutrašnjost je unapređena digitalnom instrument tablom od 12.3 inča, monitorom od 8.3-inča, bežičnim punjačem za mobilne uređaje, Bang & Olufsen audi sistemom, najnovijim Multi Media Interface (MMI) sistemom sa brzom LTE internet vezom.

Kada se pojavi na tržištu "audi A4" će imati tri četvorocilindrična benzinska, dva četvorocilindrična dizel i dva V6 agregata u skladu sa EU6 standardom.

Bentley Bentayga

"Bentajga" je trenutno bez dileme najmoćniji i najluksuzniji SUV u proizdovnji, a sa maksimalnom brzinom od 300km/h je ujedno i najbrži.

Kada stigne u prodajne salone tokom 2016. godine, očekuje se cena od oko 180.000 evra.

Generalni stil "bentajge" se zasniva na Bentli "EXP 9 F" konceptu iz 2012, osim što je prednji deo znatno elegantniji kod serijskog modela. Tu su LED farovi upareni sa dnevnim svetlima.

Infiniti Q30

Nisanov luksuzni subbrend Infiniti je tizerima najavljivao svoj prvi kompakt koji je proistekao iz zajedničkog rada na Mercedesu "A klase", a u Franfurtu je "Q30" napokon ugledao svetlost dana.

U ponudi će biti veliki izbor benzinskih i dizel motora: 1.6-litarski benzinsci sa 120 i 145KS i 1.5-litarski i 2.2-litarski dizeli.

Jaguar F-Pace

Rođen iz "koncepta C-X17", "F-pejs" je pozicioniran između Audijevih modela "Q5" i "Q7" sa izgledom, tehnologijom i motorima da se ozbiljnije napadnu "BMW X5" i "porše makan".

Prodaja počinje u aprilu (cena između 42.000 i 44.000 evra) a biće dostupne verzije sa zadnjim ili 4x4 pogonom.

Kia Sportage

Četvrta generacija "sportage" modela je u mnogome promenila lični opis, a najveća razlika je na prednjem delu gde su farovi visoko podignuti na strane haube umesto da su integrisani u rešetku.

Pod haubom će se naći novi četvorocilindrični benzinac, a tu su i stare jedinice iz "tusona" - 1.7-litarski dizel sa 113KS i dve verzije 2.0-litarskog dizela sa 134 i 181KS:

Cena: 23.800 - 38.400 evra.

Opel Astra

Nova "astra" je na posetioce Frankfurta ostavila pozitivan utisak, a redizajniran je prednji deo sa novim LED matriks farovima i sportskijim profilom.

Pod haubom će biti široka paleta motora, a zanimljiv je novi 1.6-litarski tihi dizel koji "šapuće".

Cena: 20.000 - 30.000 evra.

Renault Megane

Četvrta generacija "reno megana" je predstavljena u Frankfurtu, a kada novi model krene sa prodajom krajem godine ukstiće koplja sa ljutim rivalom - "ford fokusom".

Zadnji deo je inspirisan novim "kliom" i "kadjarom", a sam model je 25mm niži i 47 širi na prednjem odnosno 39mm širi na zadnjem delu od prethodnika. Međuosovinsko rastojanje je duže za 28mm što bi trebalo da omogući veću prostranost unutar kabine.

Toyota Prius

Novi "prijus" je primetno niži, širi i elegantniji od starije braće, mada će, kao i u prethodnim slučajevima, o stilu biti pomešane reakcije.

Automobil je izgrađen na novoj laganoj modularnoj platformi "Toyota New Global

Architecture" (TNGA), a poboljšanja uključuju čvrću šasiju i bolje vešanje za udobniju vožnju.

Međutim, ono što najviše impresionira je poboljšana efikasnost od 10 posto. To znači da je sada kombinovana potrošnja 5.1L/100km, dok predstojeći Eco model obećava još bolje cifre.

VW Tiguan

Novi "tiguan" je šest centimetara duži (ukupno 4,49 metara) od prethodnika koji se na tržištu zadržao punih šest godina, dok je međusovinsko rastojanje povećano za 7,7 cm na izdašnih 2,68 metara.

Paletu agregata čine po četiri TSI benzinca (od 125 KS do 220 KS) i TDI dizel motora (od 115 KS do 240 KS) koji su upareni sa manulenim ili DSG menjačem.

Kao i do sada, "tiguan" je dostupan i sa "4Motion" pogonom na svim točkovima. Folksvagen je predstavio i studiju "tiguan GTE", plag-in hibridnu verziju koja koristi tehnologiju sa modela "pasat GTE", odnosno kombinaciju 1,4-litarskog TSI agregata i elektromotora. Ukupna snaga sistema je 218 KS a domet sa jednim punjenjem baterija je do 50 kilometara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.