Giulia Quadriofoglio - rekord na Nirburgrungu

Izvor: Nacionalna klasa, 11.Sep.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giulia Quadriofoglio - rekord na Nirburgrungu

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je popravila svoje vreme na Nirburgringu i ujedno postavila novi rekord za serijske automobile sa četvoro vrata. Automobil je postigao vreme 7:32, što je za 7 sekundi bolje od vremena ostvarneog posle premijere modela na Sajmu automobila u Frankfurtu 2015. godine



Nova Alfa nadmašila je vreme dosadašnjeg rekordera, Porsche >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Panamere Turbo. Ovog puta Quadriofoglio je bila opremljena opcionim osmostepenim automatskim menjačem, dok je u prvom pokušaju koristila standardni šestostepeni automatik.

Vreme novog rekordera je na nivou modela Porsche 911 GT2. Za upravljačam je bio italijanski trkački vozač Fabio Franća (Fabrio Francia).

U Alfa Romeo Quadrifoglio ugrađen je 2,9 litarski V6 motor od 510KS i 600Nm. Ovaj agregat razvio je Ferrari, a automobil ubrzava od 0-100km/h za samo 3,8 sekundi. Maksimalna brzina je 307km/h, a pogon je na zadnjim točkovima.

Platformu koju koristi Alfa Romeo Gulia koristiće još neki novi modeli grupacije Fiat Chrysler Automobiles, uključujuću SUV modele.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.