Buduće Alfe koristiće nove motore sa 4 i 6 cilindara

Izvor: B92, 09.Apr.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buduće Alfe koristiće nove motore sa 4 i 6 cilindara

U nove modele marke Alfa Romeo ugrađivaće se dve vrste motora koji će se izrađivati u fabrici Termoli, odlučili su čelnici kompanije FIAT Chrysler Automobiles (FCA).

Detalji o budućim pogonskim jedinicama nisu objavljeni, ali je saopšteno da je reč o savremenom snažnom četvorocilindrašu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i novom motoru sa 6 cilindara.

U pitanju je "napredni motor sa 4 cilindra i velikom izlaznom snagom", dok je šestocilindraš, kako kažu u kompaniji, "izveden iz Ferrarijevih motora i specijalno razvijen za Alfa Romeo".

FCA tvrdi da je fabrika Termoli u stanju da godišnje proizvede više od 200.000 pogonskih jedinica za nove Alfe.

To znači da je kapacitet ovog pogona dovoljan da podmiri potrebe za oko 50 odsto predviđene godišnje proizvodnje automobila marke Alfa Romeo, prema planovima za 2018. godinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alfa Romeo ugrađivaće motore sa 4 i 6 cilindara

Izvor: Autorepublika.rs, 09.Apr.2015

Odluka je donešena, u nove modele marke Alfa Romeo ugrađivaće se dve vrste motora koji će se izrađivati u fabrici Termoli. Ovu odluku doneo je top menadžment, tačnije čelnici kompanije FIAT Chrysler Automobiles (FCA).. Detalji o budućim pogonskim jedinicama nisu objavljeni, ali je saopšteno...

Nastavak na Autorepublika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.