Izvor: Autorepublika.rs, 20.Avg.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfa Romeo Giulia GTA imaće najmanje 480KS

Tokom predstavljanj Alfinog petogodišnjeg plana ove godine, Alfa Romeo će u poslednjem kvartalu sledeće godine predstaviti novi sedan koji se u medijima već duže vremena naziva Giulia, tj. naslednig 159 modela.
 
Podsećanja radi, petogodišnji plan predviđa da će Alfa Romeo do 2018. godine predstaviti osam novih modela, koje će između ostalog odlikovati “napredni, inovativni motori, impresivan odnos snaga/težina i karakterističan italijanski dizajn.”
 
U saopštenju se navodi i da će se u kompaniji angažovati najbolji inženjeri, kao i to da će do 2018. u Alfu biti uloženo sedam milijardi dolara. Sve u svemu, Alfa Romeo bi ovim planom trebalo da postane kompanija sa najboljim vozilima sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka “industrijalizovanim u Italiji.”
 
Jedan od jačih aduta u sprovođenju ciljeva ovog plana biće i nova Giulia koja će se prvo pojaviti kao sedan, a kasnije i kao karavan. Cilj Alfa Romea je da ovim modelom sa zadnjim pogonom konkuriše BMW-u Serije 3, a za to će se brinuti i sportska Giulia GTA verzija.
 
Render koji objavljuje britanski magazin Auto Express pokazuje kako bi ovaj sportski sedan trebalo da izgleda.
 
Međutim, ono najzanimljivije se krije ispod haube, a to bi trebalo da bude 3,0 litarski V6 biturbo motor sa 480 do 520KS. Takođe, Alfa Giulia GTA bi navodno mogla da bude i lakša od BMW M3 Sedana, pa bi ubrzanje do 100 km/h trebalo da iznosi manje od 4 sekunde.
 
Za poređenje, novi BMW M3 Sedan pokreće TwinPower Turbo 3,0 litarski šestocilindraš sa 317 kW/431KS, a do stotke stiže za 4,1 sekundu.
 
Giulia GTA će imati i LSD diferencijal i menjač sa dvostrukim kvačilom, dok bi cena na britanskom tržištu mogla da iznosi blizu 50.000 funti. S druge strane, standardna Giulia bi mogla da startuje po ceni od oko 22.000 funti, a imaće gamu benzinskih i dizel motora, uključujući i šestocilindrični dizelaš sa 350KS (baziran na jedinici iz Maseratija Ghibli).
 
Izvor
 

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.