Alfa Romeo 12C sa 740 ks

Izvor: Autorepublika.rs, 15.Feb.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfa Romeo 12C sa 740 ks

Ljubitelji Alfa Rome-a, može se reći da su živnuli posle izbacivanja 4C modela. Uspeh koji je zabeležio pomenuti model nagovestio je bolje dane za ovu poznatu italijansku kompaniju. Svemu tome svedoči i uskoro izbacivanje sedan modela kodnog imena, a najavljuje se SUV pod bedžom Alfa Rome-a. Takođe pre izvesnog vremena bilo je priče i o 6C modelu, koji bi po svemu sudeći trebao da se pozicionira izmešu 4C i 8C modela.
Pre svega toga internetom je počeo da kruži render crtež Alfa Romeo 12C modela, tj. ultimativnog predstavnika Alfa Romo-a. Ispod atraktivne spoljašnjosti se po ideji autora rendera krije Ferrarijev 6,3 litarski V12 motor iz modela F12 Berlinetta sa 740KS i 690 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem. Najveća brzina bi mogla da iznosi oko 350 km/h, a ubrzanje do 100 km/h oko tri sekunde.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.