Pogledajte u kakvom će bolidu Fetel i Raikonen juriti po titulu /FOTO/

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte u kakvom će bolidu Fetel i Raikonen juriti po titulu /FOTO/

Ferari, čije će boje tima u novoj sezoni Formule 1 braniti četvorostruki šampion sveta Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, predstavio je svoj novi bolid sa kojim će pokušati da se vrati na stare staze uspeha.

Novi model koji će voziti Nemac i Finac zove se SF15-T, a od njega svi u italijanskom timu očekuju da će doneti više sreće nego prošle sezone, kada je Ferari završio na četvrtom mestu, daleko iza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šampiona Mercedesa.

Svetski šampion iz 2007. godine, Kimi Raikonen, bio je optimističan povodom nove sezone i bolida.

"Uvek je lepo kada se predstavi nov auto, koji je drugačiji od prethodnog. Čini mi se da je dobar, bez obzira što će prava procena moći da se da tek kad izađe na stazu. Naučili smo dosta stvari iz prošle sezone kada nije ništa išlo kako treba, ali smo spremni da idemo kao tim, korak po korak", rekao je 35-godišnji Finac.

Bivši član Red Bula, a sada Ferarija Sebastijan Fetel, istakao je da mu treba neko vreme da se navikne na "drugačiju boju", kao i to da na dominaciju jednog tima, što je bio slučaj prošle sezone, mora da se obrati posebna pažnja.

"Dosta toga se dogodilo u poslednje vreme, ali mi imamo volju da budemo dobri. Ali ne treba previše očekivati u početku. Smatram da nam je početni cilj da radimo kao zajedno, kao tim. Ako nova sezona bude kao prošla, biće jako teško osvojiti bodove, ali su naš glavni cilj bodovi, zbog toga smo ovde", rekao je Fetel koji je u dosadašnjoj karijeri zabeležio 39 pobeda i 66 podijuma.

Test vozači Ferarija će u novoj sezoni biti Žan-Erik Vernje i Esteban Gutijerez, a prvu priliku da testiraju svoj bolid, Sebastijan i Kimi će imati u nedelju, 9. februara u Herezu.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

30.01.2015 ::: F1: Ferrari predstavio bolid SF15-T za sezonu 2015

Izvor: AutoMagazin, 30.Jan.2015

Scuderia Ferrari je sledeći tim, koji je predstavio izgled svog novog bolida za 2015. godinu. SF15-T je 61. bolid, koji brani boje italijanske kompanije u Formula 1 šampionatu, drugi sa novim 1.6 Turbo motorima....Pogledajte vest: F1 - Williams FW37 otkriven na prvim fotografijama...Scuderia čeka...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.