Izvor: B92, Beta, 28.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombu postavio osuđenik

Beograd -- Strahinja Rašeta, koji je povređen u sinoćnjoj eksploziji u beogradskom naselju Banovo Brdo preminuo je jutros, potvrđeno je za B92 u Kliničkom centru.

U međuvremenu policija je potvrdila i njegov identitet i to da je upravo on postavio eksplozivnu napravu pod džip "mercedes ML". Policija je saopštila da je protiv njega vođeno više postupaka za oružana razbojništva i ubistva.

Rašeta je bio član organizovane kriminalne grupe iz Šapca, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imala veze sa organizovanim kriminalnim grupama na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ministar Ivica Dačić kaže da je za njim raspisana poternica, i da je Rašeta posle sudske peresude i predat zatvoru, a da je on potom greškom bio pušten na slobodu, o čemu je B92 već ranije izveštavao.

Bombu aktivirala toplota

Razbijena stakla i delovi džipa rasuti po Trebićkoj ulici, slika je koja se mogla videti neposredno posle eksplozije koja se desila oko 19 časova na Banovom Brdu.

Džip, čiji je prednji deo u potpunosti uništen, prema još uvek nepotvrđenim informacijama, u vlasništvu je Milana Mitića iz Beograda.

Bombu pod džip najverovatije postavila je osoba koja je planirala njegovo ubistvo.

Neposredno pre eksplozije Mitić je došao na Banovo Brdo i udaljio se od automobila.

Samo nekoliko minuta kasnije, pod njegov džip, koji je još uvek bio vruć, napadač je postaovio bombu ispod vozila, tako što ju je, najverovatnije, zalepio na auspuh.

Kako nezvanično saznajemo, bomba koja je postavljena, aktivira se toplotom i najčešče se stavlja pod hladne automobile.

Napadač na Mitića izgleda nije znao da je vozilo neposredno pre toga bilo u pokretu i on je postavio bombu koja se od toplote odmah aktivirala.

Na mestu nesreće, pored razbijnih stakla, mogli su da se vide i delovi odeće napadača, koji je nakon eksplozije sa teškim povredama glave i ruku prebačen na odeljenje reanimacije pri Urgentnom centru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAZNEO I DŽIP I SEBE

Izvor: Press, 28.Dec.2008

U strahovitoj eksploziji koja se dogodila sinoć u naselju Banovo brdo, teško povređen D. S. (27). .Dvadesetsedmogodišnji mladić D. S. teško je povređen u sinoćnjoj eksploziji u beogradskom naselju Banovo brdo, koja se dogodila nešto posle 18 časova u Trebevićkoj ulici ispred broja...

Nastavak na Press...

Na Banovom brdu stradao Strahinja Rašeta

Izvor: 24sata, 28.Dec.2008

Kako se navodi, Rašeta je preminuo od povreda zadobijenih u eksploziji prilikom postavljanja eksploziva ispod džipa marke "mercedes ml" subotičkih registarskih oznaka, vlasništvo M.M. (48).

Nastavak na 24sata...

MUP: Na Banovom Brdu stradao Strahinja Rašeta

Izvor: Mondo, 28.Dec.2008

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je muškarac koji je poginuo u eksploziji bombe na Banovom Brdu Strahinja Rašeta (23). Policija ima saznanja da je on neposredni izvršilac više ubistava na teritoriji Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Mondo...

Beograd: Preminuo muškarac povređen u sinoćnjoj eksploziji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2008

Šef biroa za komunikacije sa medijima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je jutros u Kliničkom centru Srbije preminuo muškarac koji je povređen u sinoćnjoj eksploziji na Banovom Brdu ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.