Tigar otvara fabriku za proizvode od reciklirane gume

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tigar otvara fabriku za proizvode od reciklirane gume

Predsednik korporacije Tigar Dragan Nikolić najavio je danas da će krajem marta u Pirotu biti otvorena nova fabrika tehničke gume sa pogonom za izradu proizvoda od gumenog reciklata, u koju je investirano oko osam miliona evra.

On je izjavio da je poslovnim planovima Tigra predvidjeno da se krajem 2012. godine dostigne projektovani prihod od 100 miliona evra.

Govoreći o izvoznim perspektivama, Nikolić je istakao da je za privrednike u Srbiji veoma važna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stabilnost dinara u odnosu na evro i druge strane valute, jer to omogućava optimalno planiranje rizika i smanjenje njihovog uticaja na poslovanje na najmanju moguću meru.

"Rast vrednosti evra za izvoznike znači i rast prihoda koji se pretvara u dinare, ali istovremeno inicira promene raznih cenovnih odnosa unutar zemlje, što je, s druge strane, negativno, a negativne kursne razlike takodje utiču na konačni obračun", objasnio je Nikolić.

On je istakao da je u ovom trenutku teško precizno odrediti u kojoj meri je ekonomska kriza uticala na poslovanje Tigra, ali je izvesno da je značajno promenila poslovni rezultat i uticala da se važne investicione aktivnosti odlažu.

"Za zatvaranje finansijskih konstrukcija trebalo je mnogo više vremena zbog čega smo, takodje, morali da pretrpimo negativne efekte", rekao je Nikolić.

No i pored teškoća, Tigar je u prethodne tri godine investirao oko 23 miliona evra u razvojne aktivnosti, dodao je on.

Nikolić je podsetio da je Tigar kupio poslovni program danske kompanije "Bilguteks", čiji se brendovi izvoze u skandinavske zemlje, ali su sertifikovani i za druga zapadnoevropska tržišta.

"Kupovinom proizvodnih linija za izradu proizvoda od gumenog reciklata, brendova i komercijalnih ugovora načinili smo veoma dobar potez i novoj fabrici obezbedili neophodne preduslove za veće tržišno učešće van granica Srbije", kazao je predsednik korporacije Tigar.

On je dodao da komercijala kompanije sada ima zadatak da, pre svega na tržištu Srbije i okolnih zemalja, na odgovarajući način predstavi ovu grupu proizvoda i za njih organizuje mrežu kupaca.

Govoreći o poslovnim planovima Tigra, Nikolić je rekao da je Upravni odbor nedavno razmatrao trogodišnji plan razvoja kompanije, kojim je predvidjeno da se krajem 2012. godine dostigne projektovani prihod od 100 miliona evra.

"Program obuće bi u naredne dve godine trebalo da dostigne svoje optimalno korišćenje, a tehnička guma da zaokruži razvojni proces proizvodnje od gumenog reciklata", najavio je Nikolić.

U 2012.godini Tigar planira otvaranje novog postrojenja za reciklažu pneumatika, od čega se očekuju značajni prihodi za korporaciju, najavio je Nikolić, koji smatra da će Tigar time značajno doprineti smanjenju ekoloških problema ovog kraja i čitave Srbije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tigar" otvara fabriku za proizvode od reciklirane gume

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2010

Predsednik korporacije "Tigar" Dragan Nikolić najavio je da će krajem marta u Pirotu biti otvorena nova fabrika tehničke gume sa pogonom za izradu proizvoda od gumenog reciklata, u koju je investirano oko osam miliona evra...On je izjavio da je poslovnim planovima "Tigra" predviđeno da se krajem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.