Skulpture od žvakaće gume

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Mar.2010, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulpture od žvakaće gume

RIM - Italijanski umetnik Mauricio Savini bavi se skulpturom, ali ono po čemu se razlikuje od ostalih kolega je posve neobičan materijal koji koristi za realizaciju dela.

Savini, naime, koristi žvakaće gume roze boje koje su prethodno dobro sažvakane. Njegova dela načinjena od hiljada žvakaćih guma često su u prirodnoj veličini, poput skulpture bizona i medveda.

Umetnik je već izlagao širom sveta, a neke od skulptura su prodate za blizu 45.000 dolara, preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su strani mediji.

- Žvakaća guma mi se činila nepostojanijim materijalom u poređenju sa onim koji se koriste u „tradicionalnim” umetnostima kao što je boja. Svojom pripadnošću popularnoj kulturi žvakaća guma nema specifičan status u institucionalnoj umetnosti - objasnio je Mauricio Savini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.