Obavezna zimska oprema

Izvor: B92, 01.Nov.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna zimska oprema

Vlasnici vozila u Srbiji su od 1. novembra do 1. aprila obavezni da imaju zimsku opremu i moraće da koriste dve zimske gume na pogonskim točkovima.



Kao alternativa i ove godine ostaje korišćenje sve četiri letnje gume, ali pod uslovom da imaju šaru dubine najmanje četiri milimetra.

Prema ranijoj odluci Ministarstva za infrastrukturu, za sledeću zimu je odložena primena člana 121. novog pravilnika o tehničkoj opremljenosti vozila u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu koji predviđa obaveznu primenu zimskih guma na sva četiri točka.

Do tada će se striktno primenjivati odredbe starog pravilnika, koji predviđa upotrebu najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima ili sve četiri letnje gume sa dubinom šare od najmanje četiri milimetra.

U zimskom periodu je obavezna i upotreba lanaca za sneg na pogonskim točkovima, gde je to predviđeno, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

„Četiri noge dobre, dve noge loše"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.