Niš: Ruske prese u “Vulkanu”

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2013, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ruske prese u “Vulkanu”

NIŠ - Ruski kompanija “Krasnij trougaolnik” iz Sankt Petersburga kupila je Industriju guma “Vulkan” za 3,5 miliona evra i najavila investicije u novu opremu od milion evra, kao i ulaganja u oblast prometa od tri do pet miliona evra. Evgenij Sineljnikov, jedan od vlasnika i direktor ruske kompanije, istakao je da će njegova firma brzo krenuti da ulaže u “Vulkan”. - Namera nam je da posle tri godine u Nišu ostvarimo godišnju proizvodnju od najmanje 8.000 tona različitih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od gume i godišnji promet od 25 do 30 miliona evra. Broj zaposlenih će zasad, u prvoj fazi rada, biti smanjen sa 400 na 280, ali kada obim proizvodnje bude povećan, sigurno će se ukazati prilika i za zapošljavanje - kaže Sineljnikov. - Potrebno nam je vreme za instaliranje opreme. Za postavljanje jedne nove prese za gumu, potrebne su najmanje dve godine, jer projektovanje takve opreme traje tri meseca, izrada godinu i po, a za montažu su potrebna tri meseca - kaže novi vlasnik. On kaže da će imati obezbeđeno tržište na teritoriji Ruske Federacije i država bivšeg SSSR. Ruske komapnije do sada nisu bile čest vlasnik kapitala u niškom kraju, osim u slučaju fabrike pumpi “Jastrebac”, ali se ta privatizacija neslavno okončala. Prethodni vlasnik “Vulkana” bila je bugarska “Mina”, ali se ni Bugari nisu pokazali kao dobre gazde, pa je niška fabrika od 2010. u restrukturiranju. Direktor “Vulkana” Dušan Marsenić očekuje da ova privatizacija bude izlazak na put oporavka. Firma “Krasnij trougaolnik” ima dugu tradiciju. Zauzima drugo mesto na tržištu gumarskih proizvoda u Rusiji. - Nismo prekidali proizvodnju, ali je ona smanjivana na 15-20 odsto. Uz subvencije države i Ministarstva finansija, uspeli smo da se stabilizujemo - kaže Marsenić. SOCIJALNI PROGRAM DOSADAŠNjI direktor “Vulkana” istakao je da će ukupno 120 radnika napustiti fabriku uz socijalni program. Naglašeno je da neće biti prisilnog otpuštanja radnika. Sineljnikov je rekao da postoji mogućnost da “Krasnij trougaolnik” počne da se bavi i poslovima metalurgije, pošto se radi o oblasti koja je veliki kupac gumenih transportnih traka i ostalih proizvoda od gume.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi zbog krize odustaju od ljetovanja

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Mar.2013, 13:23

Broj Francuza koji planira da nekud otputuje tokom odmora u 2013. je na istorijskom minimumu usljed pada životnog standarda, a budžet za odmor najviše je smanjen kod srednje klase, otkriva najnovije istraživanje kompanije Proturizm. U 2013. godini 40 miliona Francuza, odraslih i djece, planira da...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.