Guma skupo koštala Loeba

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guma skupo koštala Loeba

Iako je od početka relija u Nemačkoj, gde je slavio osam puta u nizu, bio u vođstvu grabeći ka devetoj pobedi Sebastijanu Loebu sreća je okrenula leđa. Sedmostruki šampion je u poslednjoj etapi pred rasplet ostao bez prvog mesta u poretku zbog probušene prednje leve gume.

Peh branioca titule iskoristio je njegov klupski kolega Sebastijan Ožije i preuzeo vođstvo sa više od jednog minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prednosti što mu daje dobru priliku da pobedi u Nemačkoj.
Ekipa MINI se u Nemačkoj za sada odlično pokazala pošto Dani Sordo i Kris Meki zauzimaju treću i petu poziciju sa solidnim šansama da na njima ostanu do kraja takmičenja.
Na četvrtom mestu nalazi se Miko Hirovnen u Fordu, dok njegov klupski kolega Jari–Mati Latvala nikako ne uspeva da se oporavi posle maleroznog dana i nalazi se na 18. poziciji.
U privatnom Sitroenu šesto mesto zauzima Peter Solberg ispred sedmoplasiranog Kimija Raikonena i svog brata Heninga koji je trenutno na osmom mestu. Na poslednje dve pozicije koje donose bodove su Armindo Araužo i Peter van Merkstajn junior.
Rezultati:
1. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen DS3) 2:44:43,
2. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen DS3) + 1:11,3,
3. Dani Sordo (Španija, MINI) + 2:10,2,
4. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) + 2:43,3,
5. Kris Meki (Severna Irska, MINI) + 3:33,2 ...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WRC Nemačka: Ožije prekida Loebovu vladavinu?

Izvor: Sportal.rs, 21.Avg.2011, 01:36

Posle drugog dana Relija u Nemačkoj u okviru Svetskog šampionata (WRC) vođstvo je preuzeo vozač Citroena Sebastijan Ožije. Francuz je prestigao zemljaka Sebastijana Loeba koji takođe vozi Citroena, ali pre svega zahvaljujući probušenoj gumi rivala u poslednjoj etapi drugog dana.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.