Gomma line izvozi celokupnu proizvodnju na tržišta istoka

Izvor: S media, 06.Jun.2010, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gomma line" izvozi celokupnu proizvodnju na tržišta istoka

Preduzeće Gomma line iz Kragujevca celokupnu proizvodnju autodelova od gume izveze na tržišta Rusije, Belorusije i Uzbekistana, zahvajujući sporazumima o slobodnoj trgovini, izjavio je generalni direktor Nenad Cvetković.

On je kazao da ta kompanija svake sedmice izveze po jedan kamion autodelova, ali nije želeo da precizira kolika je vrednost tog izvoza.

"Pre pola godine postali smo dobavljač >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dženeral motorsove firme Daevu u Uzbekistanu, kojoj plasiramo blizu 40 odsto proizvodnje, kupci su i ruske firme GAZ i UAZ, a postali smo i glavni dobavljač MTZ-a iz Minska koji proizvodi poljoprivredne mašine i traktore", rekao je Cvetković.

Uz korišćenje povoljnosti izvoza bez carine, naglasio je on, Goma lajn je postala konkurentnija od preduzeća iz Zapadne Evrope i osvojila renomirane proizvodjače na istoku.

Cvetković je kazao da je strateški cilj preduzeća početak saradnje sa zapadnoevropskim firmama, pre svega, italijanskim Fijatom.

"Mogućnosti su sasvim realne jer su proizvodi Goma lajna prošli sve kontrole kod postojećih kupaca, a trenutno uvodi i standard ISO TS 16949, najstroži u autoindustriji", rekao je on.

Preduzeće Gomalajn proizvodi razne vrste gumenih creva za vazduh, dihtunga, gumenih zaptivki, profila i kedera.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goma lajn izvozi cjelokupnu proizvodnju na tržišta istoka

Izvor: Capital.ba, 06.Jun.2010

KRAGUJEVAC,  Preduzeće Goma lajn (Gomma line) iz Kragujevca cjelokupnu proizvodnju autodjelova od gume izveze na tržišta Rusije, Bjelorusije i Uzbekistana, zahvajujući sporazumima o slobodnoj trgovini, izjavio je generalni direktor Nenad Cvetković. On je agenciji Beta kazao da ta kompanija svake...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.