Direktor hteo da prekine trku u Silvertonu zbog Pirelijevih guma!

Izvor: Press, 01.Jul.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor hteo da prekine trku u Silvertonu zbog Pirelijevih guma!

Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Serhiju Perezu i Žan Eriku Vernjeu pukle su Pirelijeve gume u Silverstoneu, zbog čega je ova forma otvorila istraguposle trke.
"Bio sam blize odluke da prekinem trku. Ne mogu da govorim da li bi još jedna ili dve puknute gume povukle taj okidač u meni, ali razmišljao sam o tome", otkrio je direktor i dodao:
"Ovakva situacija s gumama nikada pre nije viđena. Imali smo drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << razloga zbog kojih su vozači morali da prekidaju trke ili odlaze u boks. Ali ovo se još nikada u istoriji Formule 1 nije dogodilo. Prerano je za bilo kakve zaključke, ali FIA mora da preispita Pirelijeve gume koje su pukle."
U sredu će se sastati predsednik FIA-e Žan Tod i predstavnici Pirelija kako bi se rešio veliki problem s gumama u ovoj sezoni.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

F1: Direktor hteo da prekine trku u Silvertonu zbog Pirelijevih guma

Izvor: AutoBlog, 01.Jul.2013

Čarli Viting, direktor trka Formule 1, bio je blizu odluke da prekine VN Velike Britanije u Silverstonu zbog problema s gumama. Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Serhiju Perezu i Žan Eriku Vernjeu pukle su Pirelijeve gume u Silverstoneu, zbog čega je ova fima otvorila istragu osle trke. "Bio sam blize...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.