Četiri zimske gume za sledeću zimu

Izvor: B92, 31.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri zimske gume za sledeću zimu

Beograd -- Ministar Milutin Mrkonjić doneo je odluku da se Pravilnik o obavezne četiri zimske gume odloži za sezonu 2012/2013. Odluka doneta u saradnji sa MUP-om.

Mrkonjić je pozvao MUP da se do donošenja novog pravilnika, striktno kao i prošle godine primenjuju odredbe već postojećeg pravilnika kojim se predviđa obaveza upotrebe najmanje dve zimske gume >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pogonskim točkovima, ili letnjih guma sa najmanje 4 milimetara dubine šare, kao i upotreba lanaca na pogonskim točkovima.

Ministar za infrastrukturu odluku je doneo 14. oktobra i ona je kako se saopštava objavljena na sajtu Ministarstva.

Ovo je inače drugi put da se odlaže primena Pravilnika po kojoj su vozači imaju obavezu da na motornim vozilima moraju da od 1. novembra do 1. aprila imaju zimske gume na svim točkovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.