Bez zimskih guma, ali pojačana kontrola!

Izvor: MojAuto, 01.Nov.2010, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zimskih guma, ali pojačana kontrola!

Prvi dan novembra dočekao je vozače u Srbiji novim pravilnikom o obaveznoj opremi vozila u zimskom periodu. Iako je odložena obaveza da na kolima budu zimske gume, lanci ostaju obavezni na svim putevima van gradova. Da bi sve proteklo onako kako su autori Pravilnika promislili "potrudiće se" elektronsko evidentiranje kaznenih poena, što će bahatim vozačima najteže pasti, jer će u slučaju da sakupe 18 kaznenih poena, pored svih kazni, morati da plate dodatnih 500 evra! Kada je već reč o poenima, da podsetimo da kada vozač "sakupi" 18 kaznenih poena, obavezan je da ide na posebnu proveru znanja, što bi praktično značilo ponovno polaganje vozačkog ispita. Inače, važenje poena ograničeno je na dve godine od momenta pravosnažne presude.

Nastavak na MojAuto...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas kažnjavanje vozača kaznenim poenima

Izvor: Studio B, 01.Nov.2010

Novi pravilnici MUP Srbije o saobraćaju stupili su na snagu, a jedna od najvažnijih novina je kažnjavanje vozača kaznenim poenima koji će biti unošeni u centralni registar MUP-a. ..Vozač može najviše da sakupi 18 negativnih poena, nakon čega će biti pokrenuta procedura za oduzimanje dozvole...Kazne...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.