Yamaha (za sada) odustaje od razvoja automobila

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yamaha (za sada) odustaje od razvoja automobila

Neće biti produkcijske verzije koncepta Sports Ride iz 2015.

Yamaha je jedna od kompanija koja je poslednjih planirala da svoju ponudu proširi i na automobile, pošto je već izgradila reputaciju proizvođača motorcikala, pogonskih jedinica, audio uređaja i muzičkih instrumenata.

Ali, kako stvari sada stoje, na putevima u doglednoj budućnosti ipak nećemo viđati automobil sa amblemom Yamaha. Naime, ova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << japanska kompanija obustavila je sve projekte koji se tiču razvoja i proizvodnje automobila.

Time je stavljena točka na koncepte koje je Yamaha 2013. i 2015. prikazala javnosti, kao najavu mogućeg serijskog modela.

Kako piše Autocar, od ovih projekata se odustalo jer japanski proizvođač ne bi mogao da se nosi sa izuzetno jakom konkurencijom drugih auto-kompanija na tržištu

"Automobili više nisu u našim dugoročnim planovima", potvrdio je novinarima portparol Yamahe, Naoto Hoire, na aktuelnom tokijskom auto-salonu.

"Zaključili smo da mali sportski automobil koji je bio u planu ne bi mogao da izdrži konkurenciju rivala", objasnio je Hoire, aludirajući na koncept Sports Ride.

Podsećamo, kada je predstavljen 2015, ovaj sportski dvosed imao je konstrukciju od ugljeničnih vlakana i masu ispod 900 kg.

Prema rečima ljudi iz Yamahe, koncept je tada razvijen za samo pet meseci a za izradu karoserije upotrebljena je iStrem tehnologija proizvodnje koju je smislio automobilski dizajner Gordon Mari.
Pogledaj vesti o: Yamaha

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Yamaha obustavila sve projekte koji se tiču razvoja i proizvodnje automobila

Izvor: AutoBlog, 25.Okt.2019, 00:28

Neće biti produkcijske verzije koncepta Sports Ride iz 2015. Yamaha je jedna od kompanija koja je poslednjih planirala da svoju ponudu proširi i na automobile, pošto je već izgradila reputaciju proizvođača motorcikala, pogonskih jedinica, audio uređaja i muzičkih instrumenata. Ali, kako stvari...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.