Vraća se Kal Kračlou

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 13:51

Vraća se Kal Kračlou

Britanski motociklista Kal Kračlou ponovo će voziti u MotoGP šampionatu.

Jamaha je objavila da će Kal Kračlou voziti za njih ove godine na trci za VN Japana u 14. rundi MotoGP šampionata 1. oktobra.

Kračlou je u penziju otišao 2020. godine, pa se vratio iz iste kako bi bio test vozač fabričkog tima Jamahe i 2022. godine vozio deset puta kao zamenski vozač.

On će tako biti treći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jamahin vozač pored Fabija Kvartarara i Franka Morbidelija na jednoj od najvećih japanskih trka, a potvrđeno je da će tražiti novu zamenu u slučaju da neko mora da "uleti".

"Srećan sam što sam dobio šansu da se trkam na Motegiju. Kao test vozač Jamahe dao sam sve od sebe da se motocikl razvije na najbolji način i sada dobijam priliku da sve testiram na trci sa takvim podešavanjima. Radujem se tom danu, a svi testovi počinju već u avgustu kada kreću naporni treninzi i pripreme da Jamaha bude što bolja", rekao je 37-godišnji Britanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.