Jamaha dala šansu Polu Espargaru

Izvor: B92, 02.Avg.2013, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamaha dala šansu Polu Espargaru

Španski motociklista Pol Espargaro, jedan od konkurenata za titulu u Moto2 kategoriji, od naredne sezone voziće u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Espargaro je potpisao dvogodišnji ugovor sa Jamahom i naredne sezone će voziti za ekipu Teh 3, u kojoj će zameniti Kala Kračloua, koji prelazi u Dukati.

Mladi Španac je bio povezivan sa Jamahom od početka ove sezone, a čim su se pojavile informacije da je Kračlou postigao dogovor sa italijanskom ekipom, bilo je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će vest biti potvrđena uskoro.

22-godišnji Espargaro je trenutno drugoplasirani u generalnom plasmanu kategorije Moto2 i ima 23 boda manje od vodećeg Skota Redinga. Britanac je, takođe, objavio da će sledeće godine voziti u najjačoj klasi, ali tek treba da se objavi boje kog tima će braniti. Mnogo očekuju da će mu šansu ukazati Honda, ali kao vozaču Gresinija.

Espargarov stariji brat Aleš već se takmiči u kraljevskoj klasi kao vozač Aspara i ove sezone je klasa za sebe u konkurenciji vozača na CRT mašinama. Oni će biti prva braća koji će voziti u najjačoj klasi u isto vreme od Kenija i Kurtisa Robertsa pre nekoliko godina.

Posle odlaska Kračloua, očekuje se da će Teh 3 zadržati Britanca Bredlija Smita i naredne sezone.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Indijanapolisa 18. avgusta.
Pogledaj vesti o: Yamaha

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kračlou od naredne sezone u Dukatiju

Izvor: AutoBlog, 02.Avg.2013

Vozač ekipe Jamaha Teh 3 Kal Kračlou odlučio je da napusti tim i potpiše dvogodišnji ugovor sa Dukatijem za koji će voziti od naredne sezone. Ove sezone Kračlou pravi odlične rezultate i očekivao je da će dobiti šansu da vozi za fabričku Jamahu. Međutim, ponuda Jamahe nikako da dođe,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.