Izvor: RTS, 07.Avg.2022, 15:52

Banjaja pobedio u Moto GP trci na stazi u Silverstonu

Italijanski vozač Frančesko Banjaja, član Dukatija, pobedio je danas na trci za VN Velike Britanije u Moto GP šampionatu na čuvenoj stazi u Silverstonu.
Do četvrtog trijumfa na poslednjih sedam trka Banjaja je stigao ispred Španca Maverika Vinjalesa iz Aprilije i timskog kolege Australijanca Džeka Milera.

Lider u generalnom plasmanu Francuz Fabio Kvartararo (Jamaha) osvojio je osmo mesto, doknjegov zemljak Žoan Zarko, koji je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pol poziciju, nije završio trku.
Kvartararo vodi u šampionatu sa 180 bodova, Aleš Espargaro (Aprilija), koji je danas bio deveti, je drugi sa 158, dok Banjaja ima 131.
Naredna trka vozi se 21. avgusta na Red Bul Ringu u Spilbergu.
Pogledaj vesti o: Yamaha

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katastrofa Zarka, spektakularni Vinjales – Banjaja osvojio Silverston

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2022

Italijanski vozač na Dukatiju Frančesko Banjaja pobedio je na trci za VN Velike Britanije na stazi Silverston.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Moto GP: Banjaja slavio u spektaklu na Silverstonu posle drame

Izvor: AutoBlog, 07.Avg.2022

Frančesko Banjaja, italijanski vozač na Dukatiju, pobedio je na Moto GP trci za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston. Posle velike drame, Italijan je stigao do četvrte pobede u poslednjih sedam trka, a slavio je ispred Maverika Vinjalesa i timskog kolege Džeka Milera, prenosi Sport.blic. Žoan Zarko...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.