Volvo više neće razvijati SUS motore

Izvor: B92, 26.Feb.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo više neće razvijati SUS motore

Švedski proizvođač automobila Volvo potpuno se okreće elektrifikaciji vozila pa je najavio da više neće razvijati motore sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS).

Iz Geteborga poručuju da je aktuelna generacija dizelaša i benzinaca sa turbopunjačima ujedno i poslednja, a ona bi trebalo da bude zasupljena u Volvo automobilima još 6-7 godina.

Šveđani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje kontroliše kineska kompanije Geely su svesni da će proces potpunog prelaska na isključivo električne automobile potrajati, ali su uvereni da će sa elektromotorima u hibridnim i plug-in hirbidnim modelima sve više oduzimati važnost SUS motora.

To nije jedini cilj Volva. Šveđani planiraju da se fokusiraju na razvoj snažnijih elektromotora sa pogonom na zadnjoj osovini kako bi vožnja njihovih modela bila zabavnija.

Takođe, više neće biti kabrioleta i kupea kojima će se baviti sestrinska kompanije Polestar, a fokus umesto na sportska vozila biće na krosovere i SUV klasu.

Naravno, Volvo neće odustati od svojih aduta među limuzinama (S80) i "golf" klasi (V40).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.