Volvo predstavio novi koncept dečjeg sedišta za kola

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo predstavio novi koncept dečjeg sedišta za kola

Nedavno je Volvo predstavio luksuzni "Lounge Console" koncept za putovanje u visokom stilu, a sada je švedska firma ponovo odlučila da se posveti bezbednosti i to najmlađih putnika. Nihov novi koncept se zove "Excellence Child Seat" i namenjen je onima kojima je bezbednost najmlađih glavni prioritet.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi koncept iz Volvoa je namenjen roditeljima koji žele da putuju sa stilom uz

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

maksimalnu bezbednost dece.

Novo sedište ima mogućnost okretanja pa se može fiksirati da gleda ka zadnjem delu automobila. Ispod samog sedišta je veliki slobodan prostor za neophodnu dečiju opremu.

Volvo je podsetio da bi mala deca do 3. ili 4. godine trebalo da putuju okrenuta ka zadnjem delu automobila zbog disproporcionalne veličine glave i nerazvijenih vratnih mišića.

Predsednica dizajna enterijera u Volvou, Tiša Džonson je ovom prilikom naglasila da će ovakvi alternativni vidovi sedenja u automobilima biti sve zastupljeniji narednih godina pre svega zbog neminovnog dolaska autonomnih vozila na tržište.

VIDEO> Volvo "Excellence Child Seat" koncept:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Volvo postavlja novi nivo bezbednosti dece u automobilima

Izvor: AutoBlog, 04.Jul.2015, 06:38

Volvo uskoro slavi 90 godina postojanja, tokom kojih je osmislio niz inovativnih bezbednosnih rešenja koja su spasila brojne živote - od sigurnosnog kaveza, pojasa pa sve do programiranih zona gužvanja vozila kako bi deo s putnicima bio što bezbedniji. Zaista, vozila su danas bezbednija nego ikada...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.