Volvo povlači na vanredni servis 10.000 automobila XC90

Izvor: B92, 08.Avg.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo povlači na vanredni servis 10.000 automobila XC90

Da i proizvođačima koji su u samom vrhu po bezbednosnim karakteristikama svojih modela može da se potkrade fabrička greška u konstrukciji vazdušnog jastuka, pokazuje primer kompanije Volvo.

Volvo je saopštio da je otkrio problem koji može da izazove nepravilno aktiviranje vazdušnih jastuka za putnike u trećem redu sedišta nove generacije SUV modela XC90, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Auto Express

Zbog toga će kompanija ispitati oko 10.000 isporučenih vozila kako bi se utvrdilo da li na njima postoji pomenuti defekt. Biće provereni i primerci koji su proizvedeni, ali još uvek nisu stigli do kupaca.

Volvo napominje da problem nije u samom vazdušnom jastuku, već u dizajnu panela koji prekriva njegov mehanizam a koji može da onemogući njegovo pravilno aktiviranje u slučaju sudara.

Do sada u praksi nije zabeležen ni jedan slučaj da je taj vazdušni jastuk izazvao bilo kakve probleme, ali će Volvo ipak modifikovati dizajn panela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deset hiljada XC90 vozila idu na vanredni servis

Izvor: Autorepublika.rs, 08.Avg.2015

Čak i najpouzdanijim proizvođačima u pogledu bezbednosti putnika se dešavaju pehovi, a najbolji dokaz za to je Volvo. Ovaj proizvođač je saopštio da je otkrio problem koji može da izazove nepravilno aktiviranje vazdušnih jastuka za putnike u trećem redu sedišta nove generacije SUV modela XC90,...

Nastavak na Autorepublika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.