Volvo kupio kompaniju Polestar i obećava moćne elektrifikovane modele

Izvor: Moto.rs, 15.Jul.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo kupio kompaniju Polestar i obećava moćne elektrifikovane modele

Volvo je kupio 100% udela švedske kompanije Polestar što je samo nastavak saradnje dve kompanije koja traje od 1996. godine. Partnerstvo je inicijalno početo u okviru motosporta, ali poslednjih godina je prošireno i na putničke modele švedske kompanije.

U toku ove godine Volvo ima za cilj da proda 750 jedinica Polestar tjuniranih S60 i V60 modela širom sveta, dok se narednih godina očekuje da će ova brojka >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << da poraste na 1000 do 1500 jedinica sada kada je Polestar deo Volvo portfolija. Finansijski detalji vezani za ovaj sporazum nisu poznati ali znamo da će Polestar osoblje da postane deo Volvo radne snage.

Naredni projekat na kojem rade tjuneri ove kompanije je twin engine tehnologija koja je trenutno korišćena u okviru T8 Twin Engine motora modela XC90 u okviru kojeg je turbopunjeni i superpunjeni 2.0L motor uparen sa električnim motorom za obezbeđivanje kombinovane izlazne snage od 394ks.

foto © Volvo

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.