Volvo gradi svoju prvu fabriku u SAD

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo gradi svoju prvu fabriku u SAD

Volvo je saopštio da će se njegov prvi proizvodni pogon na američkom tlu nalaziti u Južnoj Karolini. Fabrika koja će u početku imati kapacitet od 100.000 automobila trebalo da bude završena 2018. godine.

Fabrika u okrugu Berkli deo je najavljenih investicija od 500 miliona dolara, koliko Vovlo planira da uloži u SAD. Procenjuje se da će u fabrici biti zaposleno oko 4.000 radnika.

Volvo je lokaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Južnoj Karolini izabrao zbog lakog pristupa velikim lukama u okruženju, razvijene infrastrukture i dobro obučene lokalne radne snage.

U kompaniji kažu da su u okrugu Berkli prepoznali "privlačan investicioni ambijent i iskustvo u primeni visokih tehnologija u proizvodnji".

Nova fabrika u SAD deo je globalne srednjoročne startegije Volvoa čiji je cilj da se prodaja vozila ove marke u svetu udvostruči.

Pogon u Južnoj Karolini biće peta fabrika kompanije Volvo, nakon dve u Evropi i dve koje se nalaze u KIni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.