Volvo duplira ulaganje u svoju prvu fabriku u SAD

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo duplira ulaganje u svoju prvu fabriku u SAD

Volvo udvostručava ulaganje u svoju prvu američku fabriku koja je u izgradnji, na ukupno 1,0 milijardu dolara, kako bi dodao još jednu proizvodnu liniju, jer je švedski proizvođač automobila na putu da zabeleži četvrtu uzastopnu godinu rekordne prodaje, saznaje Rojters iz upućenih izvora.

Odluka o proširenju kapaciteta čak i pre završetka fabrike u Čarlstonu u Južnoj Karolini, rezultiraće zapošljavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatnih 2.500 radnika pored 2.000 koje je švedska kompanija već regrutovala pre otvaranja pogona 2018. godine, rekao je neimenovani izvor za britansku agenciju.

Portparol kompanije Volvo je odbio komentar.

O povećanu investicije su prvi izvestili listovi Post i Kurijer sa sedištem u Čarlstonu.

Volvo, u vlasništvu kineskog proizvođača automobila Gilija, oporavio se od pada prodaje zabeleženog poslednjih godina pod prethodnim vlasnikom, američkim "Fordom", i sada je takmac u tržišnoj utakmici većim premijum konkurentima kao što su BMV i Mercedes-Benc, dodaje Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.