Volvo: Kamioni doneli profit

Izvor: B92, 24.Apr.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo: Kamioni doneli profit

Stokholm -- Švedski proizvođač kamiona Volvo, drugi po veličini na svetu, je u prvom kvartalu ostvario prvi profit za više od godinu dana.

Neto profit je u prva tri meseca iznosio 1,7 milijardi kruna (234 miliona dolara), u poređenju s gubitkom od 4,2 milijarde kruna godinu dana ranije. Prihod je istovremeno porastao 4,4 odsto, na 58,6 milijardi kruna (8,13 milijardi dolara), što je takodje više od očekivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << analitičara.

U prvom tromesečju su operativni profit povratili sektori kamiona i opreme, dve najveće oblasti poslovanja Volvoa koje učestvuju sa 81 odsto u ukupnom prihodu te kompanije. Volvo je smanjio troškove zahvaljujući ukidanju više hiljada radnih mesta usled finansijske krize.

Porudžbine kamiona su u prva tri meseca više nego udvostručene, na 43.936 vozila, sa 20.183 vozila godinu dana ranije, što govori o izgledima za nastavljanje rasta obima prodaje.

Volvo je ostao pri prognozi da će tržište teških kamiona ove godine porasti 10 odsto u Evropi i čak 30 procenata u Severnoj Americi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.