Volvo 240 postao brod

Izvor: Autoportal.rs, 16.Sep.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo 240 postao brod

Stari modeli švedskog proizvođača su poznati po tome da su, usled toga što su bili napravljeni od debelog čelika i tvrd plastike, poput tenkova na putu. Ali ovaj primerak je otišao korak dalje i zagazio u duboke vode.

Ovaj automobil-brod, koji je u osnovi Volvo model 240 karavan, nosi naziv koji mu je nadenuo njegov kreator, a to je "THEONOMICS Evolvo", ima zavarena vrata, uklonjene prozore i odstranjen krov i može da se kreće podjednako dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << na suvom i u vodi.

Kada je na kopnu ovaj Volvo se ponaša isto kao i svaki drugi automobil, koji nema vrata. Ali kada je u vodi uz pomoć dva motora koji su pozajmljeni sa vodenih skutera kreće se podjednako dobro. Tu je i prednji deo koji je pozajmljen od nekog čamca.

Kako bi bio u tonu sa morskim plovilima ovaj Volvo 240 je ofarban u plavo. Sada mu fali još drvena paluba na kojoj može da se radi na tenu, mada je to prilično teško ako se vozi u vodama Švedske.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.