Unapređeni Volvo V60 Polestar dobio 362 konja

Izvor: Autoportal.rs, 05.Apr.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređeni Volvo "V60 Polestar" dobio 362 konja

Šveđani su najavili da će njihova karavan verzija modela "V60 Polestar" dobiti više snage iz četvorocilindričnog "Drive-E" agregata, kao i manju potrošnju uz smanjenje na težini.

Najbrži i najsnažniji model kojim Volvo raspolaže u 2016. godini nedavno je dodatno unpređen pa sada karavan "V60 Polestar" umesto trolitarskog agregata sa šest cilindra raspolaže četvorocilindričnim motorom koji mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << daje ukupn 362 konjske snage. Na ovaj način Šveđani se nadaju da će postati dostojna konkurencija Audi "S4 Avant" automobilu.

Novi dvolitarski "Drive-E" benzinac pored pomenute konjske snage daje i maksimalni obrtni momenat od 470Nm što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 na sat od 4.8 sekundi što je za jednu stotinku brže od zamenjene verzije. Smanjena je i potrošnja goriva koja sada iznosi 8.1 litar na 100 kilometara. Takođe, smanjena je i emisija CO2 koja sada iznosi 186 grama po pređenom kilometru.

Sistem pogona na svim točkovima je modifikovan tako da šalje više snage na zadnju osovinu dok je za promenu stepena prenosa zadužen osmostepeni automatski menjač. Smanjenje težine od 24 kilograma dolazi usled znatno lakšeg agregata. Od izmena tu su i alu-felne od 20 inča i novi kočioni diskovi od 371 milimetra.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.