U Svrljigu zapaljen automobil novosadskog privrednika

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Svrljigu zapaljen automobil novosadskog privrednika

Plamen je "progutao" još jedan auto, ovog puta u Svrljigu, a kako kažu u Policijskoj upravi Niš, još se radi na utvrđivanju uzroka, pišu Južne vesti.

Međutim, novinari Južnih nezvanično saznaju da je požar najverovatnije podmetnut.

Jutros u 2:50, građani su policiji prijavili da u Svrljigu gori "volvo" novosadskih tablica.

U policiji kažu da je auto u vlasništvu 45-godišnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rodom iz Svrljiga.

Oko sat vremena nakon prijave, požar je ugašen, policija je obezbedila lice mesta i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Radi se na rasvetljavanju ovog slučaja - navode u policiji.

Novinari nezvanično saznaju da je požar najverovatnije podmetnut, a da je auto u vlasništvu privrednika iz Novog Sada, koji je došao kod svoje majke u Svrljig.

Ovo je samo još jedan u nizu automobila koji je zahvatila "epidemija paljevine" na jugu Srbije.

 Naime, jedan auto zapaljen je u 11. avgusta u naselju Duvanište u Nišu, a dva su izgorela u Mokranjčevoj ulici samo dva dana kasnije.

To je izazvalo uznemirenje javnosti, pa je reagovao i direktor policije Vladimir Rebić, sazvavši sastanak svih policijskih načelnika i obećao veće prisustvo policije na ulicama i rešavanje zločina.

Ova tri paljenja nastavak su crne serije izgorelih automobila u Nišu vezanih za drugu polovinu prošle i početak 2018, kada su gorela vozila "običnih" građana, ali i vozila političkih funkcionera i policijskih službenika.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je će ga načelnik niške policije "vrlo brzo informisati o tome šta se desilo", ali da li je to i učinjeno zasad ostaje nepoznato za javnost, jer je otad prošlo dvadesetak dana, a Bulatović se više u vezi sa ovim slučajevima nije oglašavao.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.