Švedski adut za borbu protiv Nemaca: Volvo S90

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski adut za borbu protiv Nemaca: Volvo "S90"

Upoznajte novi Volvo "S90" sa 407KS hibridnog pogona, sistemom za polu-autonomnu vožnju pri brzinama do 130km/h, najmodernijim sigurnosnim sistemima i tehnologijom i željom da ozbiljno konkuriše velikanima segmenta BMW-u "serije 5" i Mercedesu "E klase".

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Već ranije smo preko procurelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maketa upoznali linije novog "S90" koji je sada u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

punom sajaju pred nama, a svetska premijera mu je zakazana za januarski Salon automobila u Detroitu.

"S90" je u pogledu dizajna očigledno inspirisan "koncept kupeom" koji je Volvo predstavio još 2013, dok su prednja rešetka i farovi već prepoznatljivi sa "XC90" modela.

Što se tiče veličine, novi model je dugačak 4960mm long i širok 1890mm sa međuosovinskim rastojanjem od 2940mm.

Volvo je uložio milijarde evra u razvijanje potpuno nove platforme za motore idealne za male, turbo i jedinice sa superpunjačima. Nova platforma šasije je dovoljno fleksibilna za izgradnju svih tipova vozila od SUV-ova sa sedam sedišta do malih sportskih sedana.

U duhu Volvoovih inovacija, "S90" je opremeljen novim bezbednosnim sistemima. Prvi je poboljšana verzija "Pilot Assist" polu-autonomnog sistema koji omogućava automobilu da pravi blage ispravke tokom vožnje kako bi održao vozilo u traci dok adaptivni tempomat održava brzinu. Sve što vozač treba da radi je da drži jednu ruku na volanu. Ovaj sistem je najpribližnije što se na tržištu nudi Teslinom Autopilot sistemu.

Poboljšan je i City Safety sistem koji prepoznaje pešake u gradskom saobraćaju i primenjuje kočnice ako je udar neizbežan. Novi "S90" takođe registruje i velike životinje poput jelena, konja, irvasa i upozorava vozača da počne sa kočenjem.

Za snagu će biti zaduženi "T6" jedinica i 2.0-litarski četvorocilindrični motor preuzet sa "XC90", a tu je i "T8" plag-in hibridna postavka. Potpuno nov je "T5", turbo verzija "T6". Za sada nema podataka o snazi, ali možemo da očekujemo da će "T6" i "T8" imati oko 316, odnosno 400KS. Više informacija i cene će biti dostupne kako se bude bližio januarski Salon automobila u Detroitu.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.