Srbija osvojila Volvo kup

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila "Volvo kup"

Vaterpolisti Srbije osvojili trofej na "Volvo kupu", pobedom nad reprezentacijom Nemačke 17:5. Selektor Savić zadovoljan prikazanim. Za najboljeg golmana turnira proglašen Gojko Pijetlović, dok je najbolji igrač Mađar Norbert Madaraš.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je osvojila trofej na turniru "Volvo kup" u Solnoku pošto je u poslednjem trećem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolu savladala selekciju Nemačke sa 17:5 (6:3, 5:1, 3:0, 3:1).

Srbija je trijumfovala sa maksimalnih devet bodova ispred domaćina Mađarske koja je osvojila šest, Nemačka tri a Amerika je završila turnir bez bodova.

Najefikasniji igrač na današnjem meču bio je centar srpske reprezentacije Duško Pijetlović sa šest golova, tri je postigao Slobodan Nikić, isto koliko i Nemac Ril.

Selektor Dejan Savić istakao je da rezultat na turniru u Solnoku nije bio u prvom planu, ali da je zadovoljan zbog osvajanja trofeja.

"Rezultat nije u prvom planu, ali je uvek prijatno kada u zemlji gde je vaterpolo nacionalni sport osvojite prvo mesto. Imali smo želju da proverimo formu i sa te strane sam zadovoljan urađenim. Istakao bih ozbiljnost u angažovanju od početka do kraja i to se videlo u današnjoj utakmici sa Nemačkom koju smo kontrolisali sve vreme", rekao je Savić.

Za najboljeg golmana turnira proglašen Gojko Pijetlović (Srbija), dok je najbolji igrač Mađar Norbert Madaraš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pijetlović najbolji golman "Volvo kupa"

Izvor: Sportal.rs, 09.Feb.2014

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je "Volvo kup" u Solnoku, a golman našeg nacionalnog tima Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg na turniru.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.