Prvi 100% električni Volvo kamion: Četiri baterije i domet do 200 kilometara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 18:55

Prvi 100% električni Volvo kamion: Četiri baterije i domet do 200 kilometara (VIDEO)

Volvo FM Low Entry predstavlja veliki korak napred za švedsku kompaniju Volvo Trucks, jer je u pitanju prvi kamion ove marke koji je isključivo na struju.

Ovaj kamion stići će na ključna tržišta u Evropi, Turskoj i Južnoj Koreji, a pravljen je tako da bude primenljiv u raznim situacijama, od skupljanja smeća do prevoza robe širokog asortimana.

Sam kamion ima četiri baterije kombinovanog kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 360 kWh, što znači da ima do 200 km dometa sa jednim punjenjem. Baterije su dovoljne za 483 KS koliko motor isporučuje.

Volvo je dizajnirao platformu tako da bude fleksibilna, pa će tako imati pet mogućih kofiguracija: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, i 8x4. Kupci će moći i da biraju između jednog i četiri sedišta, uz neke druge dodatke.

Porudžbine će početi tokom ovog kvartala, a proizvodnja polovinom godine. Trenutni plan švedske kompanije jeste da, do 2030. godine, 50% vozila koje proda bude potpuno električno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.