Izvor: Danas, 04.Dec.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ono sam protiv čega sam

Beograd - Ako ste voleli Doplera, buntovnika protiv skandinavske potrošačke idile, standarda i standardizovanosti svega u ljudskom životu, u istoimenom romanu norveškog pisca Erlenda Lua, večerašnja predstava „Volvo kamioni“, rađena po još jednom Luovom popularnom delu, trebalo bi da razotkrije tu ljudsku potrebu za slobodom ugnjetavanu nametnutom uglađenošću.

Dopler napušta dom, društvo i porodicu i odlazi da živi u prirodi, izražavajući tako protest >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << protiv potrošačkog društva. On svoju odmetničku avanturu nastavlja u šumovitim, slabo naseljenim područjima susedne Švedske i daleko od toga da je usamljen u svom ekscentričnom načinu života. Pre bi se moglo reći da je najnormalnija osoba među galerijom neobičnih likova koje tamo sreće.

U jednom intervjuu Lu je kazao da je glavni sastojak skandinavskog načina života koji uslovljava njegove priče i gorki humor upravo i njegova fiksacija - usamljenost koju ljudi iz drugih kultura često ne shvataju, kao i njene nuspojave.

Rediteljka Maja Maletković, navodi da je Dopler nesrećan jer neprijatelja nema, on živi slobodu liberalnog sveta gde je sve toliko u redu i sve se razume, da na kraju dana ništa nije ni bitno...

Glavnu ulogu igra Vladislav Mihailović, Maj Brit je pripala Gorici Popović, Anton fon Boring je Mladen Andrejević, a Gregusa igra mlađani Miloš Klanšček. Scenografiju je radila Aleksandra Mrda, kostim Veljko Stojanović, a kompoziciju potpisuju Danica Vujošević i Ana Bunjak.
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.