Ograničite brzinu automobila kada ga deca voze

Izvor: Mondo, 09.Apr.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ograničite brzinu automobila kada ga deca voze

Švedski proizvođač želi da novim tehnologijama smanji broj poginulih u saobraćaju na minimum

Foto: promo/Volvo Cars

Volvo je predstavio Care Key, sistem koji će omogućiti svakom kupcu Volvoa da podesi maksimalnu brzine za sebe, članove svoje porodice ili prijatelje. Care Key biće deo standardne opreme svih Volvo automobila od 2021.

Care Key je prvenstveno namenjen mlađim i manje iskusnim vozačima, koji su tek dobili svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vozačke dozvole, a njegovo lansiranje je usledilo nakon najave da će Volvo svim svojim automobilima od naredne godine ograničiti brzinu na maksimalnih 180 km/h.

Ove dve novosti su deo Volvoove inicijative na temu da li proizvođači automobila imaju pravo, ili čak i obavezu da instaliraju tehnologiju koja će promeniti ponašanje vozača. Sada kada je takva tehnologija dostupna, ovo pitanje postaje još značajnije.

Ovo je i način da proizvođači automobila pokažu da mogu da preuzmu aktivnu odgovornost kako bi više ne bilo poginulih u saobraćaju.

"Mislimo da proizvođač automobila ima odgovornost u unapređenju bezbednosti u saobraćaju", izjavio je Hakan Samuelsson, predsednik Volvo Cars. "Naše najavljeno ograničenje brzine se uklapa u to razmišljanje, a Care Key još je jedan primer. Mnogi žele da pozajme automobil prijateljima i članovima porodice, ali ne znaju kako da im obezbede da budu bezbedni na putu. Care Key predstavlja jedno dobro rešenje i pruža dodatni spokoj."

Pored potencijalnih prednosti koje se odnose na bezbednost, ovi dodaci bi trebalo da donesu i finansijsku prednost vlasnicima automobila ovog švedskog proizvođača. Volvo želi da i osiguravajuće kuće prepoznaju da su njihovi automobili sa ovim tehnološkim novinama bezbedniji i da zaslužuju bolje uslove osiguranja, navodi se u saopštenju kompanije.


Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.