Novi agregat za Volvo XC90 model T8 Twin motor emituje samo 49 g/km

Izvor: Moto.rs, 02.Maj.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi agregat za Volvo XC90 model T8 Twin motor emituje samo 49 g/km

Volvo je objavio da T8 Twin Engine verzija modela XC90 oslobađa emisiju CO2 od samo 49 g/km. Iako je u pitanju SUV sa sedam sedišta srednje veličine, druga generacija XC90 u vidu T8 Twin Engine verzije koja je pozicionirana najviše u opsegu uspeva da ostane prilično ekonomičan.

Volvo je objavio da emisija CO2 ovog modela je 49 g / km, što predstavlja smanjenje od 10 g / km od u odnosu na prvobitne procene. Ova vrednost je jednaka potrošnji goriva od 2.1 litara >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << / 100 km, dok baterija vozila nudi dovoljno energije za kretanje samo na električnu energiju od 42 km. Uprkos tome što veoma štedljiv, Volvo XC90 T8 Twin Engine je takođe pristojno brz pa ubrzava od 0-100 km/h za 5,6 sekundi, zahvaljujući hibridnoj kombinovanoj snazi od 407ks i 640 Nm. Ovaj SUV model treba da stigne u dilerska predstavništva kasnije ovog proleća u Evropi.

foto © Volvo
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.