Novi Volvo S60 dolazi i u Polestar varijanti

Izvor: B92, 13.Jun.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Volvo S60 dolazi i u Polestar varijanti

Za tačko sedam dana Volvo će otkriti novu generaciju svoje perjanice sedana S60, u proizvodnom pogonu u Čarlstonu u Južnoj Karolini.

To će biti prvi Volvov model koji će se proizvoditi u SAD, a Čarlston će biti jedini pogon u kojem će se sklapati.

Osim uobičajenih verzija koje se očekuju iz Serije 60 ovog proizvođača, na vrhu ponude naći će se elektrifikovana hibridna verzija sa T8 Twin Engine, nazvana "Polestar Engineered".

Ovaj motor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti u ponudi samo u modelima Serije 60, pozicioniran iznad R Design verzija, a imaće ga i XC60 krosover i V60 karavan koji stižu 2019.

Dok će standardni novi S60 Twin Engine imati plug-in hibridnu verziju sa ukupno 400 KS i 640 Nm obrtnog momenta, Polestar Engineering model će ponuditi 415 KS i 670 Nm.

Međutim, dodatnih15 KS i 30 Nm nisu jedina prednost, već je Volvo najavio i softverska unapređenja koji će omogućiti laganiju promenu brzina i veću efikasnost.

Tu su i nove lagane alu felne, zlatne Brembo mono-blok kočione čeljusti, multi-link na prednjem i zadnjem vešanju uz Ohlins amortizere prilagođene iz modela Polestar 1 kupe.

Volvo će novi S60 otkriti zvanično 20 .juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Volvo S60 dolazi i u Polestar varijanti

Izvor: AutoBlog, 13.Jun.2018

Za tačno sedam dana Volvo će otkriti novu generaciju sedana S60, u proizvodnom pogonu u Čarlstonu u Južnoj Karolini. To će biti prvi Volvov model koji će se proizvoditi u SAD, a Čarlston će biti jedini pogon u kojem će se sklapati.Osim uobičajenih verzija koje se očekuju iz Serije 60 ovog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.