Najprodavaniji SUV u Evropi je Volvo XC60

Izvor: Autoportal.rs, 13.Feb.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najprodavaniji SUV u Evropi je Volvo "XC60"

Evropsko tržište je pravi raj za SUV modele čija prodaja iz godine u godinu raste.  Najbolje među njima ide modelu iz Švedske koji dominira širom sveta.

Kada pričamo o prodaji SUV modela na tržištu Evrope tokom protekle godine najviše je prodato Volvo modela "XC60". To i ne čudi obzirom da je njegova popularnost sve veća u svetu a više od polovine proizvedenih primeraka ostaje u Evropi.

Ovaj model se prvi put pojavio na tržištu 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << i od tada je prodat u preko 150 000 primeraka. Prvi jubiler od 100 000 primeraka prodatih širom sveta imao je 2012. a zaključno sa minulom godinom širom sveta prodato je 159 617 "XC60" automobila.

Kod nas nije naročito popularan obzirom da su domaći kupci slabo informisani, nedovoljno poznaju tržište a i među njima vladaju jake predrasude, pa stoga dominiraju BMW i Porsche SUV modeli, ali su zato vrednost Šveđanina prepoznali Kinezi, SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, gde ovaj SUV uvek beleži dobre rezultate na tržištu.
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.