Kinezi i Indijci žele Pininfarinu

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi i Indijci žele Pininfarinu

Kineski proizvođači automobila željni su brzog napretka i sustizanja svetske konkurencije, ali napredak u dizajnu i tehnologiji ne dolazi preko noći i nije jeftin.



Geely je nedavno za 1,8 milijardi američkih dolara od Forda preuzeo Volvo, a sada se automobilskim medijima poput plamena proširila vest da je Beijing Automotive Industry Corp ili, skraćeno, BAIC zainteresovan za preuzimanje Pininfarine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
BAIC nije i jedina kompanija zainteresovana za italijansku kompaniju. Interes su još pokazale kineske kompanije Brilliance i Anhui Jianghuai Automobile, ali i indijska Mahindra i Bajaj Auto, kao i kanadski proizvođač automobilskih delova – Magna.

BAIC i Pininfarina već sarađuju na dizajnu pojedinih modela, a plod zajedničkog rada trebalo bi da vidimo na nekom od narednih autosalona.

Izvor - tportal

Kineska kopija Mercedesove B klase

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.