Završena proizvodnja Volkswagena CC

Izvor: Nacionalna klasa, 30.Nov.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena proizvodnja Volkswagena CC

Volkswagen je završio proizvodnju modela CC uoči premijere zamene tog modela koja se očekuje sledeće godine. Novi model bi trebalo da ima i novo ime.

CC je jedan od najslabije prodavanih Volkswagenovih modela. U 2015. godini u Britaniji je prodato je samo 3900 pripemraka, dok je standardni Passat prodat u preko 20000 primeraka.

Budući model biće zasnovan na Sport Coupe GTE konceptu koji je prikazan na Sajmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << automobila u Ženevi 2015. godine.

Prema najavama, novi model imaće atraktivniji izgled nego do sada, da bi se što više diferencirao od standardnog Passata, sa kojim deli mnogo elemenata. U skladu sa tom strategijom je i novo ime, koje bi trebalo da poboljša šanse za bolju prodaju.

Konceptulani Sport Coupe GTE koristi trollitarski V6 motor u kombinaciji sa električnim agregatom, pa se hibridna kombinacija može očekivati i u serijskoj varijanti, ali sa četvorocilindričnim benzinskim motorom.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.