Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 19:00

Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

Isporuke VW-a su, s druge strane, smanjene za 14 odsto na 428.000 automobila.

Ako se ovaj trend nastavi, Volkswagen će imati problema u Kini, kaže Kristijan Rikens. Fabijan Brant, šef odeljenja za automobile u konsultantskoj firmi Oliver Vajman, kaže da je ovo istorijska promena.

Volkswagen je izgubio primat na najvećem svetskom tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila – u Kini. Po prvi put od 1980-ih, osnovni VW brend više nije broj jedan na kineskom tržištu, a novi tržišni lider je BYD.

To pokazuju podaci kineskog osiguranja, dostupni nemačkom poslovnom dnevniku Handelsblat. Shodno tome, BYD je od januara do marta prodao oko 441.000 vozila. To odgovara povećanju od 68 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Na kineskom tržištu automobila raste prodaja električnih automobila i plug-in hibridnih vozila. U ova dva segmenta, međutim, nemački proizvođači nemaju nikakvu ulogu. Nemci drže svoj udeo samo na tržištu motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali je i tamo prodaja pala sa 18,4 na 15,4 miliona vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Apr.2023, 10:34

Isporuke VW-a su, s druge strane, smanjene za 14 odsto na 428.000 automobila. Ako se ovaj trend nastavi, Volkswagen će imati problema u Kini, kaže Kristijan Rikens. Fabijan Brant, šef odeljenja za automobile u konsultantskoj firmi Oliver Vajman, kaže da je ovo istorijska promena. Volkswagen je izgubio...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.