Volkswagen ukida još jedan model

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:36

Volkswagen ukida još jedan model

Volkswagen je najavio novu inicijativu za povećanje profitabilnosti brenda. Program podrazumeva žrtve jer će se fokus Volkswagena pomeriti sa modela manjeg na one većeg obima, što znači da su automobili poput Arteona mrtvi.

Nemački proizvođač automobila nije precizirao koji drugi niskoprodavani modeli su takođe predviđeni za otkazivanje, ali je posebno izdvojio Arteon. To nije iznenađenje jer je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na primer, njegova prodaja u SAD tokom 2022. godine pala za skoro 69 odsto, na samo 1.742 primerka.

Umesto da proizvodi Arteon, Volkswagen će se fokusirati na nekoliko osnovnih modela, kaže generalni direktor brenda Tomas Šefer. Kompanija želi da smanji kompleksnost svojih modela kao jedan od načina za postizanje većeg profita, uključujući smanjenje broja opcija konfiguracije za svaki model.

VW takođe želi da optimizuje iskorišćenost kapaciteta svojih fabrika kako bi bolje zadovoljio promenljivu potražnju.

Volkswagen planira da brzo implementira svoj novi profitni program, koji naziva "Accelerate Forward | Road to 6.5" i uspostaviće novu kancelariju za upravljanje projektima koja će nadgledati napore.

Kompanija želi da program bude pokrenut do oktobra. Očekuje se da će program poboljšati zaradu za oko 10 milijardi evra.

Kako prenosi Motor1, Volkswagen nije precizirao kada će tačno ukinuti Arteon. U izveštaju iz septembra prošle godine navodi se da će model nestati iz ponude posle 2024. godine, a da će mu kao zamena verovatno poslužiti električno vozilo, prenosi AutoBlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volkswagen ukida još jedan model

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2023

Volkswagen je najavio novu inicijativu za povećanje profitabilnosti brenda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.