Volkswagen sprema shooting brake model?

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen sprema "shooting brake" model?

Nemački proizvođač ima u planu sportski karavan koji bi najverovatnije bio zasnovan na kupe-limuzini Arteon.

Glasine o "shooting brake" Volkswagenu pojavile su se prvi put 2016, nakon premijere modela Arteon, a nemački mediji sada izveštavaju da su čelnici Volkswagena najzad dali zeleno svetlo za jedan takav model. Prema tim navodima, Arteon Shooting Brake će se izrađivati u fabrici u Emdenu, gde se već prave Passat Sedan, Passat Variant, Passat Alltrack i “običan” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arteon.

Inače, u istoj fabrici će se proizvoditi i električni Volkswagen modeli zasnovani na MEB mehaničkoj platformi namenjenoj vozilima na struju. Ova fabrika će zato biti unapređena, kako bi se u njoj od 2021. godine sklapali automobili sa električnim pogonom.

U planu je izgradnja i dodatnih pogona, a u međuvremenu sve verzije Passata, Arteon i budući Arteon Shooting Brake će se proizvoditi u postojećim halama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiže i Volkswagen Arteon Shooting Brake

Izvor: AutoBlog, 30.Avg.2019

Nemački proizvođač ima u planu sportski karavan koji bi najverovatnije bio zasnovan na kupe-limuzini Arteon. Glasine o "shooting brake" Volkswagenu pojavile su se prvi put 2016, nakon premijere modela Arteon, a nemački mediji sada izveštavaju da su čelnici Volkswagena najzad dali zeleno svetlo...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.