Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen sprema I.D. R model?

Poznato je da Volkswagen radi na seriji električnih modela pod nazivom I.D., a prvi od njih biće hečbek koji će se naći u prodaji 2020. Iako originalni koncept tog vozila neće svakom djelovati atraktivno, činjenica je da ekipa iz Volfsburga razmišlja o tome da EV portfolio učini atraktivnijim kroz performantnu R liniju.

Glavni čovjek u R diviziji, Jost Capito, tokom intervjua za Autocar je ovim povodom rekao:

“Ako budemo radili električne R automobile, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << onda će to biti pravi R, inače ne bi imalo smisla.”

Inače, još uvijek je rano da Volkswagen otkriva detalje o nekom od performantnih električnih automobila, ali činjenica da se razmišlja o tome da R znak nađe mjesto na modelu bez konvencionalnog motora je znak da se vremena mijenjaju.

Capito je naveo da se ispostavilo kako je razvoj električnog automobila zapravo vrlo dinamičan i stvari se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Stoga je nezahvalno iznositi procjene oko detalja jednog takvog automobila, jer karakteristike se vrlo brzo mogu promijeniti.

Podsjetimo da je Volkswagen već pokazao koliko mu je stalo do brzih električnih automobila, i to kroz I.D. R Pikes Peak koji je oborio rekord na ovom brdskom usponu.

(CGauto.me)
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.