Volkswagen reže troškove i smanjuje ulaganja

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Okt.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen reže troškove i smanjuje ulaganja

FRANKFURT - Volkswagen će smanjiti ulaganja u svoju matičnu automobilsku marku za milijardu eura godišnje i ubrzat će program rezanja troškova kako bi podnio gubitke u vezi sa aferom lažiranja podataka o emisijama štetnih plinova.

Njemački div objavio je da će izvršiti reviziju strategije o modelima ove automobilske marke. Izvori iz kompanije rekli su ranije da će Volkswagen, najveća automobilska >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << marka u koncernu po prodaji i prihodima, ove godine vjerojatno poslovati sa gubitkom pošto će morati podnijeti teret skandala.

Prošlog mjeseca otkriveno je da je ovaj proizvođač ugrađivao u svoje modele sa dizelskim motorima softver koji je omogućio varanje na laboratorijskim testovima emisija štetnih plinova, da bi automobili ispunili zakonske norme.

Mjerenjima je utvrđeno da Volkswagenovi automobili tokom obične vožnje na putevima emitiraju znatno više azotnih oksida nego što je to dozvoljeno.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.