Izvor: RuskaRec.ru, 28.Maj.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen planira proizvodnju „moskviča”

Nekada veoma popularna marka putničkog automobila u Istočnoj Evropi možda će se ponovo pojaviti na tržištu zahvaljujući nemačkoj firmi Volkswagen. Ova kompanija je otkupila sva prava na brend „moskvič” (Moskvich) na period od pet godina.
Rusija afirmiše brend „Sdelano v Rossii“ (Made in Russia)
Kompanija koja je ranije proizvodila moskviče bankrotirala je i likvidirana je 2010. godine. Poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << vozilo ona je proizvela davne 2001. godine. Bio je to „moskvič-2141”.
Kako smatraju stručnjaci za marketing, Volkswagen bi mogao da lansira proizvodnju sedana ekonomske klase. Kaluški zavod u Rusiji se navodi kao jedna od mogućih platformi za proizvodnju, prenosi portal Car.Ru.
Stručnjaci smatraju da je ideja nemačkih proizvođača automobila kreativna i da bi mogla da bude uspešna s obzirom na opštu pažnju koja se u svetu poklanja Rusiji u celini, a posebno njenoj prestonici. Tako je bilo u sovjetska vremena kada je u Nemačkoj bilo moderno nositi „komandirske” vojne ručne satove koji sijaju u mraku, a u garaži je trebalo da stoji tada moderni „moskvič”.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Volkswagen će proizvoditi Moskvič

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2017, 09:48

Moskvič, nekada veoma popularna marka putničkog automobila u Istočnoj Evropi možda će se ponovo pojaviti na tržištu zahvaljujući njemačkoj firmi Volkswagen...Ova kompanija je otkupila sva prava na brend Moskvič na period od pet godina, piše "Ruska reč"...Kompanija koja je ranije proizvodila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.