Volkswagen planira da proda deo Porschea

Izvor: AutoBlog, 22.Feb.2022, 19:21

Volkswagen planira da proda deo Porschea

Volkswagen i Porsche SE (kompanija koja drži veći deo deonica Volkswagena) objavili su izjave u kojima se navodi da raspravljaju o izdvajanju legendarnog proizvođača sportskih automobila Porschea kao nezavisnog proizvođača putem inicijalne javne ponude (IPO) svojih deonica. Trgovalo bi se samo s 25% deonica, čime bi Volkswagen i Porsche SE i dalje zadržali kontrolu nad kompanijom, piše Revija HAK. To je nešto slično onome što je FCA učinio s Ferrarijem 2015. Nakon što je u oktobru 2014. objavio nameru da Ferrari postane zaseban entitet, FCA je stvorio Ferrari N.V. i prodao 10%...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volkswagen se odriče Porschea?

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2022

Volkswagen i Porsche SE (kompanija koja drži veći dio dionica Volkswagena) objavili su izjave u kojima se navodi da raspravljaju o izdvajanju legendarnog proizvođača sportskih automobila Porschea kao nezavisnog proizvođača putem inicijalne javne ponude (IPO) svojih dionica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NOVI STRATEŠKI ZAOKRET VOLKSVAGENA Hoće li Porše Se postati nezavisna kompanija

Izvor: Blic, 23.Feb.2022, 09:49

Volkswagen i Porše SE (kompanija koja drži veći deo deonica Volkswagena) objavili su izjave u kojima se navodi da raspravljaju o izdvajanju legendarnog proizvođača sportskih automobila Poršea kao nezavisnog proizvođača putem inicijalne javne ponude (IPO) svojih deonica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.