Volkswagen planira da investira preko četiri milijarde dolara na kineskom tržištu

Izvor: AutoBlog, 22.Nov.2019, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen planira da investira preko četiri milijarde dolara na kineskom tržištu

Folksvagen je objavio da planira da investira preko četiri milijarde dolara na kineskom tržištu naredne godine, prenosi B92. To je na auto-salonu u Guangdžou izjavio direktor Folksvagen grupe Kina Stefan Volenštajn. VW će u tu investiciju ući zajedno sa svojim kineskim partnerima a do 40 odsto tih sredstava otići će za električna vozila, tačnije dve fabrike koje će proizvoditi potpuno električna vozila. "Danas je skoro svaki peti auto prodat u Kini iz VW grupe. U izazovnom tržišnom okruženju, naša strategija je uspešna. Iščekujem 2020, kada će se obim naše lokalne proizvodnje znatno povećati. Uspeh u segmentu električnih vozila biće ključni pokretač na puta ka našem cilju u održivosti, odnosno da postanemo ’karbon...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački auto gigant investira više od 4 MILIJARDE DOLARA u Kini

Izvor: Blic, 22.Nov.2019

Folksvagen je objavio da planira da investira preko četiri milijarde dolara na kineskom tržištu naredne godine. To je na auto-salonu u Guangdžou izjavio direktor Folksvagen grupe Kina Stefan Volenštajn.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.