Volkswagen otkrio šta zaista misli o novoj Bubi

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 12:38

Volkswagen otkrio šta zaista misli o novoj Bubi

Pominjao se i naslednik modela Scirocco.

Retro modeli su bili u modi početkom milenijuma, ali danas je na tržištu opstao tek poneki. Najčešće su to mali automobili, poput Fiata 500 i Minija, dok veći retro modeli uglavnom nemaju prolaz kod kupaca.

To dobro znaju u Volkswagenu, a prvi čovek kompanije Tomas Šefer je takođe vrlo jasan u vezi sa tim.

Nedavno je, na ideju da se u igru vrati Buba, rekao:

"Ne bi imalo smisla vraćati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, jer je nostalgija ćorsokak".

Šefer je dodao da "postoje određena vozila koja su imala svoj dan", nagoveštavajući da će Buba biti vraćena u istorijske knjige.

Ideja o novoj električnoj Bubi je aktuelizovana nakon što je Volkswagen ovog meseca predstavio automobil za Netflix seriju Miraculous: Ladybug & Cat Noir.

Automobil je viđen u promociji, ali to ne znači da Volkswagen planira još jedan retro model, što je sada i potvrđeno.

Šefer je za Autocar rekao da bi Buba možda mogla da se vrati u budućnosti, ali i da sa njegove trenutne pozicije ne bi to uopšte razmatrao.

On je dodao da isto važi i za Scirocco jer kompanija treba da "uloži novac na najbolji mogući način".

Zanimljivo je kako ovakve odluke ne znače da će istorijska imena nestati. Šefer je tako kazao da se neće odreći nekih tradicionalnih naziva modela koji traju decenijama i u koja se godinama ulaže, kao što su Golf i Tiguan.

Potvrdio je i da kompanija radi na razradi nove nomenklature, za koju je, za sada, sigurno samo da u njoj neće biti mesta za Arteon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volkswagen otkrio šta zaista misli o novoj Bubi

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Jun.2023, 09:00

Pominjao se i naslednik modela Scirocco. Retro modeli su bili u modi početkom milenijuma, ali danas je na tržištu opstao tek poneki. Najčešće su to mali automobili, poput Fiata 500 i Minija, dok veći retro modeli uglavnom nemaju prolaz kod kupaca. To dobro znaju u Volkswagenu, a prvi čovek...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.